TV Üniteleri
TV ünitesi, televizyon sehpası modelleri ve fiyatları, yaşam alanlarına estetik, şık ve zarif bir görünüm kazandıran TV ünitelerini araştıran, inceleyen ve satın almak isteyen kişilerce merak konusu. Şık, zarif ve dikkat çekici bir iç mekan tasarımına olanak tanıyan, diğer eşyalarla armonik bir uyum yakalayan TV üniteleri Mobilya Diyarı kataloglarında.
Televizyon izleme konforunu ve deneyimini maksimize eden TV üniteleri, içerdiği raf, çekmece ve dolaplarıyla depolama çözümleri sunar. Ergonomik yapısı ve estetik görünümü ile öne çıkan, TV kullanımına bağlı olarak da vazgeçilmez bir mobilya olarak yaşam alanlarında kendine özel bir yer bulan TV üniteleri, işlevselliği ve dekoratif özellikleriyle dikkat çeker.
Geçmişte tüplü, ağır ve düşük görüntü kalitesi ile yayın veren televizyonlar teknolojik gelişmelere paralel bir gelişim göstererek bugün 4K ve hatta 8K görüntü kalitesinde yayın vermekte; ince ve şık tasarımlarıyla evlerin vazgeçilmezleri arasında yer almakta.
Klasik ve geleneksel televizyonlar için kullanılan sehpalar da klasik televizyonların tedavülden kalkmasıyla birlikte yerine yeni nesil TV ünitelerine bıraktı. Artık televizyonlar için standart bir TV sehpasına değil, oturma odaları, salonlar, toplantı odaları ve ofislerin merkezinde kendine yer bulan TV ünitelerine başvurulmakta.
Eğlence ünitesi olarak da isimlendirilen TV üniteleri, tüketici talepleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak farklı boy, ebat, stil anlayışı, estetik unsurlar ve işlevsel özellikler barındırır. Tasarımsal detaylarına gösterilen büyük özen ve benimsenen estetik anlayışıyla üretilen TV üniteleri, Mobilya Diyarı’nın fiziki şubeleri ve sanal mağaza vitrinlerinde ve kataloglarında kullanıcılarını bekliyor.
Kullanımı, popülerliği ve ihtiyaç hacmi her geçen gün hızla artan TV ünitelerinin avantajları sayesinde elde edilebilecek pek çok kazanım söz konusu. Adı sadece TV ünitesi olsa da TV ünitesi görevinin dışında üstlendiği çok fazla misyonu var. Kullanıcılarına TV’leri için alan yaratmaktan çok daha fazlasını sunan bu özel ürünlerin başlıca özellikleri şunlardır:
TV üniteleri aynı zamanda depolama çözümleri sağlar. Bünyesinde yer alan dolap, çekmece, raf ve kitaplık gibi ekstra alanlar sayesinde depolama ihtiyacına büyük ölçüde yanıt verir. Tasarımındaki işlevsel özellikleri sayesinde her evin ve ofisin en önemli ihtiyaçlarından biri olan ekstra depolama alanı ihtiyacına tek bir platform üzerinden yanıt verebilen bu özel ürünler, dönüştürücü etki sağlamasıyla öne çıkar.
Ofis ve bürolarda özellikle raflı TV ünitesi ve dolaplı televizyon ünitesi gibi depolama çözümleri sunan modellere öncelik verilirken evlerde ise aynalı veya çekmeceli TV ünitelerine rağbet gösterilir. Oturma odalarında güzel bir düzen oluşturulabilmesini kolaylaştıran TV ünitelerinin depolama alanı sunmayan
Sık ve yoğun kullanılıyor olmalarının doğal bir sonucu olarak, oturma odaları ve salonlar dağınık alanlardır. TV üniteleri ise pek çok eşyanın depolanabileceği bir dizayna sahiptir. TV ünitelerinin bu dizaynı ise dağınıklığın giderilmesi ve bu sayede düzen oluşturulmasını kolay kılar. Ünitede yer alan dolap ve çekmeceler gündelik eşyalar için ideal bir saklama alanıdır.
Yaşam alanınızda yer alan ve açıkça görülebilir olmasını istediğiniz ürün ve eşyalar içinse TV ünitelerinin raf bölümlerinden yararlanılabilir. Yine özel kitaplık alanına sahip TV üniteleri yardımıyla da kitaplar ve albümler yerleştirilebilir.
Yeni nesil TV’ler güvenli olmayan bir alana konulamayacak kadar pahalı ve değerli. Bu nedenle, güvenli bir alanda konumlandırılması; fiziki faktörlere karşı olabildiğince korunaklı olmalı gerekir. Ayrıca yalnızca TV’ler değil, oyun konsolları gibi değerli dijital cihazların da güvenli bir şekilde konumlandırılması önemli.
Dekorasyon tarzını destekleyen ve yaşam alanındaki estetik atmosferi güçlendiren TV üniteleri, göz alıcı ve dikkat çekici tasarımı ile dekoratif görünüme değer katar. Yalnızca işlevsel özellikleri ile değil, estetik kaygılara kusursuz yanıt vermesiyle de öne çıkar. Yalnızca minimal ve modern tarz anlayışını benimseyen kullanıcılar için değil, aynı zamanda klasik bir şıklığı benimseyen kullanıcılar için de idealdir.
Mobilya Diyari vitrinlerinden de takip edilebileceği üzere çok farklı çeşitlerde ve özelliklerde üretilen TV üniteleri, yaşam alanında doğal bir atmosfer oluşturmak isteyenlerden avangart, lüks ve göz kamaştırıcı bir dünyanın kapılarını aralamak isteyenlere kadar geniş bir kullanıcı tabanına hitap eder.
İç mekandaki sofistikeyi artırmak isteyen kullanıcılar içinse kitaplık içeren TV üniteleri ideal bir seçenektir. Ayrıca vitrinli televizyon üniteleri de iç mekandaki avangart görünümüm ve sofistike atmosferin daha radikal bir tonda ön plana çıkmasını sağlayabilir.
Televizyon üniteleri üretilirken farklı işlevsel özellikleri barındırması, estetik açıdan beklentileri karşılaması, benimsenen tarzı desteklemesi ve diğer eşyalarla armonik bir uyum sağlaması gibi çeşitli motivasyonlara sahip olunsa da hepsi için ortak bir amaç söz konusudur: TV izleme zevkini maksimize etmek; seyir konforunu artırmak.
Seyir deneyimini ve konforunu artırma motivasyonuyla üretilen TV üniteleri, kullanıcıların güzel bir görüş açısına sahip olması için TV’lerin idealize edilmiş bir yükseklikte durmasını sağlar. Ne var ki, TV ünitesinin kullanılacağı odanın ve diğer eşyaların fiziksel özelliklerine dikkat edilmemesi halinde, TV ünitesinden beklenen fayda sağlanamaz.
TV ünitesi kullanımına bağlı elde edilebilecek çok sayıda kazanım ve alternatifsiz avantajlar söz konusudur. TV ünitesinin avantajlarını temelde iki başlık altında ifade etmek mümkündür: işlevsel avantajlar ve dekoratif avantajlar. Öncelikle işlevsel avantajlara mercek tutalım:
TV üniteleri, kullanıcı talepleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak çok çeşitli ve farklı özellikte üretilir. Bu nedenle TV ünitesi modellerini birkaç farklı başlıkta incelemek gerekir. Zira bu ürünler tek tip ve formda değil, işlevsel ve estetik açılardan farklı ve çeşitlilik içerir nitelikte üretilir. Üretildiği malzemeye göre;
olmak üzere altı farklı TV ünitesi formundan söz edilebilir. Üretimde kullanılan malzemenin yanı sıra dekorasyon tarzına göre de TV ünitelerini sınıflandırmak mümkün. Dekorasyon tarzına göre TV ünitesi modelleriyse şunlardır:
TV ünitesi modellerinde bir diğer sınıflandırma ölçütü ise tasarımsal özelliklerine göredir. Tasarımına göre TV ünitesi modellerini şu şekilde sıralamak mümkün:
Mobilya Diyarı vitrinlerinde ve online katalogda özel bir yer tutan modern TV üniteleri, ünitenin kullanılacağı iç mekanın işlevselliğine ve tasarımsal özellikleri eşit derece önem verilerek tasarlanmış özel bir mobilya çözümüdür. Minimal, sadece ve şık bir tasarım çizgisi üzerine kurgulanan bu model, farklı malzeme ve materyaller kullanılarak üretilir.
Mobilya Diyarı’nın seçkin TV üniteleri arasında yer alan ahşap TV üniteleri, işlenmemiş doğal ahşap görünümü ile yaşam alanlarında rustik bir atmosferin kapılarını açar. Modern ve rustik dekorasyonun tamamlayıcı olan Ahşap TV ünitesi, doğal ve samimi bir ekosistem yaratmak için idealdir.
Mobilya Diyarı vitrinlerinde kullanıcılara sunulan TV üniteleri estetik kaygılara kusursuz yanıt vermesinin ve hoş bir görünüme kapı açmasının yanı sıra kalite standardı, işlevsel özellikleri ve uzun vadeli kullanıma elverişli üretim başarısı ile rağbet görür. Yalnızca minimal ve modern tarz anlayışını benimseyen kullanıcılara değil; aynı zamanda klasik, rüstik vb. yaklaşımlarla dekorasyon çizgisini belirleyen kullanıcılara da hitap eder.
Söz gelimi kitaplık eklentili bir TV ünitesi ile doğal ve sofistike bir ambiyans yaratılabilirken, daha klasik bir ortam oluşturmak içinse vitrin eklentili ünite çözümlerine başvurulabilir. Aynalı televizyon üniteleri ya da düz beyaz modeller tercih edilerek, ünitenin kullanıldığı mekanın daha ferah olması için genişlik algısı oluşturulabilir.
Kitaplık eklentisi bulunan ve adını da buradan alan kitaplıklı TV üniteleri, birleşik bileşenlerden oluşan ve bu sayede az yer kaplayan bir ünite çözümüdür. Genellikle alandan tasarruf sağlanması gereken iç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu ürün hoş bir görünüm sunmasıyla da dekorasyona farklı ve hoş bir seviye kazandırır.
Açık raflı ve kapalı raflı olmak üzere iki farklı konseptte üretilen raflı TV üniteleri, şıklığın ve zarafetin yanı sıra, depolama ihtiyacına yanıt vermesi bakımından son derece işlevseldir. Açık raflı TV üniteleri, televizyonun konumlandırıldığı tabanın altında bulunan ve genellikle iki - üç adet olan raftan oluşur. Çok fazla detay içermeyen bir tasarıma sahip olduğu için kolay ve pratik bir kurulumu vardır.
Kapalı raflı TV üniteleri ise televizyonun kapalı raflar üzerinde konumlandırıldığı bir düzene sahiptir. Özellikle içine yerleştirilen eşyaların dışarıdan görülemiyor olması, düzenli bir görünüm sunması ve depolama ihtiyacına yanıt vermesi gibi işlevsel özellikleriyle dikkat çeker.
TV ünitelerini çeşitli aksesuarlar, biblolar ve dekoratif objelerle birlikte kullanmak, mevcut alanın dekorasyonuna dinamizm, renk ve estetik bir çizgi kazandırır. Özellikle plaklar, kitaplar, dekoratif masa ürünleri ve biblolara yer vermek, TV ünitesini farklı malzemelerle kombinlemek ve bu sayede hareket kazandırmak isteyen kullanıcılarca ideal bir yaklaşım olabilir.
Duvara monte TV ünitelerinin ayırıcı özelliği ayaklarının bulunmaması ve doğrudan duvara entegre edilerek kullanılıyor olmasıdır. Bu modelin kendine has özelliği, yaşam alanında minimalizmi takip eden, minimalist görünüm oluşturmayı hedefleyen kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanır. Diğer TV ünitelerine kıyasla daha az depolama alanı sunması ise öne çıkan dezavantajı olarak ifade edilebilir
TV ünitelerinde geniş bir renk skalası söz konusudur. Estetik kaygıları farklı olan kullanıcılara hitap edilebilmesi adına zengin bir renk yelpazesine sahip olan Mobilya Diyarı TV üniteleri, her türden duvar rengiyle uyum sağlayabilecek niteliktedir. TV ünitesinde renk tercih edilirken, arka planda yer alacak duvar rengi ile zıt bir rengin seçilmemesi, armonik bir uyum sağlayabilecek renklere yönelmek, çok daha sağlıklı sonuçlar verir.
Beyaz TV ünitesi modelleri, dekorasyon yaklaşımını minimaliz üzerine temellendiren kullanıcılar tarafından tercih edilir. İç mekanda bulunan diğer eşyaların ağırlıklı rengi ve duvar rengi dikkate alınarak, TV ünitesinde beyaz renk tercih etmek, zarif bir şıklığın kapılarını ardına kadar açar ve arzu edilen zarif atmosferin oluşturulmasına yardımcı olur.
Asaletin ve zarafetin renk cetvelindeki karşılığı olan siyah, dominant ve keskin bir dekorasyon oluşturmak için son derece ideal bir renk tercihidir. TV ünitesinde siyah renk tercih ederek, yaşam alanında çok daha radikal ve baskın bir çizgi benimsemek mümkün. Fakat siyah tercihi keskin bir değişikliğe neden olacağı için dikkatle düşünüldükten sonra karar verilmelidir.
Dekoratif, şık ve estetik görünümü dışında pratik ve konforlu kullanımı bakımından son derece önemli bir mobilya çözümü olan TV ünitelerinin nasıl ve hangi ölçülerde konumlandırılması gerektiği merak konusudur. TV ünitesini ideal ve optimum ölçülerde kullanılmaması gerek dekorasyonda gerekse TV seyir zevkinde olumsuz sonuçlara yol açar.
TV’nin fiziksel ölçüleri, TV sehpasının ebatları, konumlandırıldığı bölge ve yerden yüksekliği gibi faktörler ideal olmadığı takdirde gerek izleme konforu ve deneyimi gerekse dekoratif düzende arzu edilen başarı elde edilemez. Peki, TV ünitesinde optimum konumlandırmayı yakalamak için nasıl bir yol izlenebilir?
İç mekan dekorasyonunun en değerli aktörlerinden biri olan televizyon sehpaları, estetik görünümleri ve tasarımsal detayları ile tarz sahibi bir atmosfer yaratılmasına olanak tanırken işlevsel özellikleri ile de pratik, konforlu ve fonksiyonel bir kullanım sunar.
Yaşam alanı dekorasyonunda kendine özel bir yer bulan ve her geçen gün popülaritesini hızla artıran TV üniteleri, özellikle stil sahibi kişilerce nasıl dekore edileceği konusunda düşünülen, titiz davranılan mobilya çözümleri arasında yer alır.
TV ünitelerini yalnızca televizyonların konumlandırılması amacıyla kullanılan bir eşya olarak değerlendirmek, iç mekan dekorasyonundaki rolünü ve önemini göz ardı etmeye neden olur. TV üniteleri asli işlevi olan TV sehpası rolünün yanı sıra iç mekanda estetik uyumun ve dekoratif dengenin sağlanması, şık ve göz alıcı bir atmosferin oluşturulması gibi dekorasyona ilişkin önemli bir rol üstlenir.
Çeşitli fonksiyonlara ve estetik notalara sahip olan, zengin bir ürün gamı ile kullanıcılarının karşısına çıkan Mobilya Diyarı TV üniteleri ile yaratıcı bir dekorasyon oluşturmak, yaşam alanlarında yeni, modern, dinamik ve güzel bir atmosfer yaratmak için dikkat etmeniz gereken bazı kritik nüanslara mercek tutalım:
Dekoratif objelerin ve güzel aksesuarların yer aldığı göz alıcı bir TV ünitesi ile yaşam alanınıza şıklık kazandırabilir; farklı detaylarla daha dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Estetik ve şık biblolardan yararlanabilir, üç boyutlu unsurlar kullanabilirsiniz.
Raflı bir TV ünitesine sahipseniz rafları çok daha efektif kullanabilirsiniz. Sofistike bir dünyanın kapılarını aralamak için güzel kapaklı ansiklopediler, kitaplar, sözlükler, dergiler ve diğer yazılı materyalleri güzel bir sırayla raflara dizebilirsiniz.
Dekorasyonda doğallığı öne almak ve samimi bir ortam oluşturmak istiyorsanız daha rüstik ögelere yer vererek TV ünitenizi amacınıza uygun şekilde dekore edebilirsiniz. Bunun için TV ünitenizin arka veya üst tarafına doğal ahşaptan üretilmiş dekoratif eşyalar konumlandırabilirsiniz.
İç mekanda daha ferah, rahat ve sakinleştirici bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız TV ünitenizle ünite arkasında yer alan duvarı bir bütün olarak değerlendirmeli ve buna göre aksiyon alarak dekorasyon yapmalısınız.
Örneğin televizyonunuzu duvarın içine gömebilir; sabitleyebilir ve bu sayede duvarla bütünleşik bir ünite yapısı elde edebilirsiniz. Fakat bu yöntemin yeni yapılmış ve henüz yerleşilmemiş evlerde uygulanması daha sağlıklı olacaktır. Zira duvar üzerinde bu tür radikal bir değişikliğe gitmek, ikincil eşya ve ürünleri de doğrudan etkileyecektir.
TV ünitesi dekorasyonuna dair altınızı çizmemiz gereken son öneri ise stilinizin dinamik, armonik ve şık olmasına özen göstermeniz. TV ünitenizi konumlandırdığınız duvara çeşitli aksesuarlar, biblolar, tablolar ve dekoratif ögeler yerleştirerek dinamizmi artırabilir; eşyalar arası ahenkli bir denge yakalayarak armonik bir uyum elde edebilirsiniz.
TV ünitesi dekorasyon önerileri başlığı altında değindiğimiz nüanslara dikkat ederek, iç mekanda hayal ettiğiniz ekosistemi elde edebilir; bu kusursuz atmosferin mimarı olabilirsiniz. Estetik, kaliteli ve çağdaş tasarımlarıyla öne çıkan Mobilya Diyarı TV ünitesi, arzu ettiğiniz şık, dinamik ve estetik görünümü oluşturma sürecinde en büyük yardımcınız.
Farklı renklerde ve fonksiyonlarda üretilen ve fiyat avantajı ile Mobilya Diyarı sanal mağaza vitrinlerinde kullanıcılara sergilenen TV üniteleri arasından yaşam alanınız için ideal olanı tercih edebilir; estetik kaygılar ve sanatsal izler taşıyan, yüksek kalite standardı sunan televizyon sehpasına sahip olarak yaşam alanınıza şıklık kazandırabilirsiniz.
Tarz ve beğeni yaklaşımı bakımından geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap eden, farklı gereksinimler dikkate alınarak tasarlanan modern TV üniteleri ile hem dekorasyon çizginize seviye atlatabilir hem de sunduğu depolama çözümleri gibi ekstra fonksiyonlardan yararlanabilirsiniz.
Renk, tasarım, kalite ve üretim malzemesi açısından farklılıklar taşıyan televizyon sehpaları, söz konusu farklılıklar dikkate alınarak fiyatlandırılır. Bu bakımdan, TV üniteleri için net ve kesin bir fiyatlandırmadan bahsetmek yanıltıcı olabilir. Fakat fiyatlar hakkında fikir vermesi adına fiyatlara doğrudan etki eden başlıca faktörlere değinebiliriz:
TV ünitesi fiyatlarında doğrudan etki eden bir diğer faktör, ürünün imalatında tercih edilen materyallerdir. Örneğin ahşap bir televizyon sehpası ile MDF TV ünitesi veya metal bir televizyon sehpası ile suntalam – akrilik TV ünitelerinde farklı etiketler söz konusu olacaktır.
Yaşam alanınızda kullanmak istediğiniz TV ünitesinde veya televizyon sehpasında ister çağdaş notaların izlerini taşıyan modern bir model tercih edin ister rüstik bir hava oluşturmak amacıyla daha klasik ve minimal tasarıma sahip model tercih edin; iç mekanda istediğiniz dekoratif ve estetik etkiyi oluşturacak ve aynı zamanda yüksek kalite standardı sunacak modelleri Mobilya Diyarı’nda fiyat avantajı ile bulabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
TV ünitesi veya diğer adıyla duvar ünitesi, özellikle son yıllarda popülerliğini artırmış işlevsel bir mobilya grubudur. Çoğu zaman iç mekanlarda duvar yüzeyine monte edilen ya da ayakları yardımıyla yere sabitlenen, farklı birkaç bileşenin monte edilmesiyle oluşan özgün bir tasarımdır.
TV üniteleri, kullanıcıların birbirinden farklı taleplerini, beklentilerini ve gereksinimlerini karşılayabilmek adına oldukça zengin bir çeşitliliğe sahiptir. TV ünitelerinin başlıca çeşitleri şunlardır: modern, rüstik, minimalist, endüstriyel, geleneksel, açık raflı, kapalı raflı, konsol, duvara monte ve vitrinli.
TV ünitesi gerek göz sağlığı gerek görüntü kalitesi gerekse seyir zevki için optimum uzaklıkta bulunmalıdır. Optimum uzaklıksa salondan salona farklılık gösterir. Zira her bir salon farklı boyuttadır. Fakat genel bir ölçüt vermek gerekirse TV’nin hem en yakın hem de en uzak koltuktan rahatlıkla görülebildiği yer, TV ünitesi için ideal konumdur.
TV ünitesi ile yer arasındaki mesafe için net ve kesin bir tarife söz konusu değildir. Fakat genellikle TV ünitesini yerden 1 metre yukarı konumlandırmak tavsiye edilir.
Kullanılan iç mekan boyutlarına göre ve dekorasyon yaklaşımına göre değişmekle birlikte 50 inç bir televizyon için ideal TV ünitesi boyutları: genişlik 140 cm, yükseklik 49 cm’dir.
55 inç Televizyon için 160 cm genişlik, 47 cm yüksekliğe sahip bir TV ünitesi idealdir.
Optimum izleme mesafesi dikkate alındığında, 65 inç bir TV için 180 cm genişlik ve 45 cm yükseklik boyutlarında bir TV ünitesi kullanılabilir.
Estetik kaygılar ve iç mekanın fiziksel koşullarına bağlı olarak değişmekle beraber, 75 inç bir televizyon için 200 cm genişlik ve 45 cm yükseklikte TV ünitesi idealdir.